Allmänt

Öppettider

Supportcentrets öppettider är 08.00 till 17.00 CET alla helgfria vardagar. Du kan även, dygnet runt, göra en felanmälan via e-post till support@cygrids.com. För er med utökat supportavtal, kan ringa oss dygnet runt, alla årets dagar. Vänligen ring på anvisade nummer. Observera ha giltigt avtalsnummer till hands.

CYGRIDS SUPPORT

WOPSA SUPPORT

   support@cygrids.com
   +46 (0)40-315810

   support@wopsa.se
   +46 (0)40-315850

Systemstatus

Innan ni ringer vår support ber vi er läsa om kända fel som våra tekniker håller på att avhjälpa. Vid större driftstörningar, prioriterar vi uppdatera statussidan med information och avhjälpa fel. Det kan därför vara begränsad framkomlighet. För aktuell driftstatus, vänligen tryck på följande länk: status.cygrids.com

Supportverktyg

Nedan verktyg gör det möjligt för Cygrids tekniker att på fjärr tag över din dator och avhjälpa problem. Du ser exakt vad teknikern gör och du kan när som helst avbryta sessionen. Instruktioner: tryck på ikonen och välj sedan kör. Det finns en variant för PC och en för MAC.

För PC
För MAC

Eskalering

Inte nöjd med supporten

Om du inte är nöjd med hur Cygrids har behandlat ditt ärende eller prioriterat det, beklagar vi naturligtvis detta. Du kan då eskalera ditt ärende till ansvarig på Cygrids. För eskalering gäller särskilda villkor, vänligen studera detta i processbeskrivningen nedan.